"Використовував бійців на будівництві маєтку для тещі": в ДБР завершили розслідування щодо посадовця

23 лютого 2024 р. 15:20

"Використовував бійців на будівництві маєтку для тещі": в ДБР завершили розслідування щодо посадовця

Фото: ДБР

Працівники ДБР завершили розслідування щодо заступника командира батальйону одної з військових частин Одещини. 

Детективи обвинувачують посадовця на використанні бійців на будівництві маєтку для тещі, повідомляється в пресслужбі відомства.

"У серпні 2022 року він дав вказівку бійцям замість виконання своїх обов’язків з оборони та захисту України, будувати маєток для його тещі під Одесою. Поки військовослужбовці працювали будівельниками, їм нараховувалась заробітна плата, як військовим. Таким чином державі завдано збитків на суму майже 2 млн грн", - нагадали в ДБР. 

Обвинувальний акт направлено до суду.

Раніше працівники ДБР повідомили про підозру командиру взводу однієї з військових частин на Одещині, який вимагав з бійців плату за можливість взяти відгул.

"Такса" становила 4 тис. гривень, а у разі відмови він погрожував підлеглим проблемами з проходженням служби та навіть фізичною розправою, зазначають детективи.

За даними ДБР, таким чином командир витребував щонайменше 500 тисяч гривень зі своїх військових. Наразі детективи задокументували десять фактів одержання посадовцем хабарів.

"Крім того встановлені факти застосування сили та побиття бійців", - повідомили в ДБР.

Військовослужбовцю повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди, застосуванню насильства до підлеглого (ч. 3 ст. 368, ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Ната Чернецька