Вилківську міську раду звинувачують в роздачі заповідних земель

21 серпня 2023 р. 12:09

Вилківську міську раду звинувачують в роздачі заповідних земель

Фото: ГУ НП в Одеській області

Прокуратура подала 38 позовів до суду на рішення Вилківської міської ради щодо виділення земельних ділянок Дунайського біосферного заповідника та Ізмаїльського лісного господарства.

Про це повідомила Одеська обласна прокуратура у листі директору Київського еколого-культурного центру Володимиру Борейку.

Як повідомили у КЕКЦ, 23 червня 2023 року центр звернувся до Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора України на незаконні дії Вилківської міськради, яка, як наполягали у центрі, незаконно роздавала землі Дунайського біосферного заповідника та Ізмаїльського лісгоспу.

У прокуратурі зазначили, що у дев'яти з 38 позовів судді задовольнили претензії прокурорів. 

Також у своїй відповіді прокуратура нагадала про порушення на початку червня кримінальної справи щодо колишнього голови Кілійської районної державної адміністрації за зловживання службовим становищем, що завдало державі збитки на загальну суму понад 3 мільйони гривень.


Фото: КЕКЦ

За даними слідства, посадовець передав близькому колу осіб у приватну власність шість земельних ділянок Ізмаїльського лісового господарства для індивідуального дачного будівництва. Проєкти землеустрою на земельні ділянки не розроблялись, а розпорядження про передачу земель підписано "заднім" числом, до присвоєння кадастрових номерів таким ділянкам.

Таким чином були відчужені шість тисяч квадратних метрів землі природно-заповідного фонду. Одна з ділянок дісталася матері посадовця.

Тоді правоохоронці повідомили, що це лише один з епізодів по масштабному розкраданню земель, які є територією Дунайського біосферного заповідника.

Читайте також: Справа Галантерніка: НАБУ завершило розслідування земельних махінацій в Одесі.