Заступник голови Одеської ОВА вдруге опинився в СІЗО

13 червня 2023 р. 13:31

Заступник голови Одеської ОВА вдруге опинився в СІЗО

Фотоколаж: Інтент

Печерський суд Києва знову відправив під варту наразі відстороненого заступника голови Одеської обласної військової адміністрації Ігоря Ткачука, який наприкінці травня вийшов після двох місяців, проведених у СІЗО.

На засідання 12 травня Ігор Ткачук прийшов прямо з лікарняного стаціонару, де йому незабаром мають провести операцію, повідомляє "Думська".

Крім того, суд збільшив на чотири мільйони гривень суму застави, яку раніше було знижено з десяти до одного мільйона.

У березні співробітники Служби безпеки України затримали заступника голови Одеської обласної військової адміністрації Ігоря Ткачука. Як зазначається у матеріалах справи, його обвинувачують у вимаганні та одержанні хабаря в розмірі 5 тисяч доларів від особистого водія за його працевлаштування в автопарк обладміністрації.

Крім того, як стверджують слідчі, водій якось розповів своєму начальнику, що його мати, яка є фізичною особою-підприємцем, має проблему з розглядом судової справи в Господарському суді Одеської області за позовом заступника керівника Одеської обласної прокуратури щодо визнання договору оренди недійсним та повернення орендованої нерухомості до державної власності.

Тоді заступник голови ОВА й вирішив, за даними слідчих, отримати від свого водія хабар за вплив на суддів. Для цього він попросив допомоги у свого знайомого депутата Одеської районної ради, який дружить із головою Господарського суду Одеської області та деякими суддями вказаного суду.

Після цього, 14 лютого 2023 року заступник голови ОВА в присутності водія телефоном запитав у депутата чи зможе останній вплинути на рішення суддів й той погодився.

Тоді депутат та посадовець доручили водієві відправити їм всі необхідні документи та інформацію стосовно господарської справи на мобільний додаток WhatsApp. Після чого водія запевнили, що вже почали домовлятися із суддями, але треба заплатити 5 тисяч доларів США.

Водій погодився. Депутат районної ради спочатку залучив як посередника свого помічника на громадських засадах. Той хотів залучити ще одного посередника, але водій відмовився й помічник домовився з ним про особисту зустріч.

Але зрештою депутат вирішив змінити посередника й відправити на зустріч із водієм свого адвоката, який й забрав в того гроші.

Це сталося 6 березня й того ж дня Ігоря Ткачука затримали.

Ігор Ткачук обіймає посаду заступника голови ОВА з жовтня 2022 року. Окрім цього він є депутатом Одеської районної ради.

До призначення Ігор Ткачук вже обіймав посади в Державній адміністрації. У 2005-2015 роках він пройшов шлях кар'єрними сходами від консультанта організаційного відділу апарату Одеської обласної державної адміністрації до заступника керівника апарату ОДА та начальника відділу організаційної роботи апарату. 

У 2017 році повернувся в ОДА на посаду начальника відділу протоколу апарату Одеської обласної державної адміністрації потім сів у крісло заступника голови адміністрації та керівника апарату.

Посаду керівника апарату ОДА він посідав до 2020 року після чого працював помічником народного депутата, президентом благодійного фонду, а у 2022 році вісім місяців виконував обов’язки заступника директора державного підприємства "Морський торговельний порт "Чорноморськ" з загальних питань аж до жовтня.