Ексзаступник голови Херсонської МВА не тримає гроші у банках, хоча заробив понад мільйон

15 травня 2024 р. 10:45

Ексзаступник голови Херсонської МВА не тримає гроші у банках, хоча заробив понад мільйон

Фото: Херсонська МВА

Дружина колишнього заступника голови Херсонської міської адміністрації Сергія ОрєховаОльга отримувала виплати як внутрішньо переміщена особа, але сума у декларації не вказана.

Про це свідчить фінансовий звіт Сергія Орєхова, поданий ним за період з 1 січня по 29 березня 2024 року перед звільненням з посади, повідомив Центр публічних розслідувань.

Також серед доходів чиновника задекларовані за цей період зарплати, які він отримував як заступник голови МВА - 414 тисяч 184 гривні та в акціонерному товаристві "Херсонгаз" - 128 тисяч 622 гривні. 

Зазначимо, що у декларації за 2023 рік вказано, що в акціонерному товаристві працює дружина посадовця, яка торік заробила там 101 тисячу 109 гривень. А сам Сергій Орєхов у 2023 році працював лише в адміністрації й заробив 1 мільйон 66 тисяч 277 гривень.

Щодо транспорту, то щорічна декларація та звіт перед звільненням не відрізняються один від одного: Suzuki Grand Vitara XL-7 2007 року випуску в Сергія Орєхова й Mitsubishi ASX 2010 року випуску в його дружини.

Так само не відрізняються данні про нерухомість: Орєхов володіє квартирою 44,9 квадратного метра в Херсоні, половиною квартири площею 54,6 квадратного метра там же й земельною ділянкою площею 6 соток у селі Великому Скадовського району Херсонської області.

Його дружина володіє половиною будинку у Херсоні площею у 106,7 квадратного метра та чотирма сотками землі там же.

Заощадження Сергія Орєхова складаються з 380 тисяч гривень готівкою.

Нагадаємо, доходи заступника голови Херсонської міської військової адміністрації Антона Єфанова та його дружини торік складалися з зарплати посадовця та допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам у розмірі 60 тисяч гривень, які отримала Євгенія Єфанова.

Голова Херсонської райради Михайло Линецький з сином отримали понад 40 тисяч допомоги як ВПО.

Дружина першого заступника голови Херсонської військової адміністрації Інна Бутрій та її діти Данило й Каміла отримали у 2023 році допомогу на проживання внутрішньо переміщених осіб на загальну суму 96 тисяч гривень.

Керуюча справами херсонського виконкому Тетяна Турчин заробила на посаді майже мільйон гривень. 

Заступник Херсонського міського голови Дмитро Шпорт у 2023 році отримував заробітну плату в трьох відомствах й взяв у користування квартиру. 

Очільник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко у 2023 році задекларував майно дружини Інни, яка не фігурувала у декларації за 2022 рік.

Тим часом народна депутатка України Вікторія Вагнєр, обрана у парламент представляти інтереси жителів Херсонської області, торік отримала від управління соціальної політики Херсонської міської ради матеріальну допомогу у сумі 60 тисяч гривень.

Херсонський нардеп Володимир Іванов живе у квартирі батька, користується його автівкою та не має жодних заощаджень.

А народний депутат України Павло Павліш від партії "Слуга народу" за 182-м виборчим округом (місто Херсон) задекларував, що у 2023 році не мав автівки, але користувався Audi Q7, а дружина - Infiniti Qx50. Раніше він був власником Mercedes-Benz. Зазначимо, що в деклараціях нардепа-юриста НАЗК знайшло розбіжностей на 7 мільйонів. Політик претендує на посаду судді Конституційного суду.

Раніше повідомлялося, за згідно з дослідженням Атестації депутатів місцевих рад, другий рік війни продемонстрував стійку тенденцію до поступового відсторонення депутатів Херсонської міської ради від життя громади, зменшення депутатської активності, втрату їхніх зв’язків з виборцями. Частково причини цього процесу є об’єктивними: місто знаходиться під постійними обстрілами. Значна частина містян й депутати разом з ними були вимушені виїхати за межі громади. Частково подібне відсторонення є результатом політики місцевої військової адміністрації, яка не бачить депутатів у системі взаємодії влади з громадою.

Кирило Бойко