Компанія, яка має відношення до Труханова буде утримувати дороги Одещини за понад мільярд гривень

20 березня 2024 р. 13:28

Компанія, яка має відношення до Труханова буде утримувати дороги Одещини за понад мільярд гривень

Фото: Служба відновлення в Одеській області

Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області провела тендер для обрання підрядника, якому заплатять за експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування державного значення 1,187 млрд гривень. 

Як йдеться в системі електронних закупівель Prozorro, переможцем стало товариство з обмеженою відповідальністю "Ростдорстрой".

Закупівлю провели 19 березня у форматі відкритих торгів з особливостями. В ній взяли участь також ТОВ "Автомагістраль-Південь", ДП "Вінницький облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України", ТОВ "Березівкаагрошляхбуд", Товариство з обмеженою відповідальністю "Евродор". 

В разі укладання угоди, компанія "Ростдорстрой" буде утримувати дороги до 31 грудня 2026 року за 1 мільярд 186 мільйонів 998 тисяч гривень. 

Загалом у цьому тендері йдеться про 705 кілометрів доріг.

Цікаво, що в іншій закупівлі взяли участь три компанії з попередньої: "Ростдорстрой", "Березівкаагрошляхбуд" й "Автомагістраль-Південь". А конкурувало з ними ТОВ "Будівельна фірма "Паритетбудінвест".

В цій закупівлі виграло товариство з обмеженою відповідальністю "Автомагістраль-Південь". В разі укладання угоди компанія має отримати 909 мільйонів 999 тисяч 998 гривень, а утримувати дороги — до 31 грудня 2026 року.

У цьому разі йдеться про 543,8 кілометра доріг.

За даними сервісу YouControl власниками ТОВ "Автомагістраль-Південь" до вересня 2022 року були одесити Валерій Коротков та Олег Наливаний. Наразі кінцевим бенефіціаром є мешканець Одещини Олександр Бойко

Компанія входить до переліку обраних виконавців Укравтодору, які отримали найбільші підряди під час Великого будівництва. Лише у 2021 році "Автомагістраль-Південь" отримала контрактів на 58,9 мільярда гривень.

Кінцевими бенефіціарами ТОВ "Ростдорстрой" наразі значаться депутат Одеської міськради Юрій Шумахер — представник партії "Довіряй ділам", та бізнесмен Євген Коновалов.  

Кирило Бойко