"Жодних причин для паніки немає": на будівництво фортифікацій у Херсонській області виділили близько мільярда

25 березня 2024 р. 21:21

"Жодних причин для паніки немає": на будівництво фортифікацій у Херсонській області виділили близько мільярда

Фото: Херсонська ОВА

Щодня на будівництві фортифікаційних споруд деокупованої Херсонської області працюють сотні фахівців та одиниць техніки.

Про це розповів начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, повідомляє адміністрація.

Споруджуємо другу лінію оборони - це ще один рівень захисту від ворога. На будівництва фортифікаційних споруд у Херсонській області держава виділила близько мільярда гривень", – повідомив Прокудін

Над зміцненням оборони Херсонщини працюють вже понад рік: будують фортифікації, облаштовують опорні пункти та споруджують укріплення.

"Наразі ми підійшли до наступного етапу – облаштування другої лінії оборони. Подібні заходи проводиться в усіх прифронтових регіонах, не лише на Херсонщині. Однак чомусь більшість цивільного населення сприймає облаштування другої лінії оборони як зраду і здачу позицій. Хочу запевнити, що жодних причин для паніки немає. Наші відважні воїни міцно стоять на захисті Херсонщини та всієї країни. У цьому можете не сумніватися", – підкреслив начальник ОВА.

Нагадаємо, в Одеській області планується побудувати понад 50 фортифікаційних об’єктів, серед яких є ті, що розташовані у районі морської акваторії та невизнаного Придністров’я.

Про це під час брифінгу повідомив т. в. о. директора Департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської ОВА Єгор Чикшеєв.

За його словами, облаштування зазначених споруд є продовженням будівництва військових об’єктів, яке було розпочато у 2022 році.

Раніше ми повідомляли, що "Центр публічних розслідувань" вплинув на роботу з вимкнення російського сигналу з Придністров'я.

"На території Одеської області запроектовано будівництво 54 об'єктів. Розміщення вказаних об'єктів та їх затвердження розглядається саме Генеральним штабом Збройних сил України... На сьогодні укладено 54 договори, на всі об'єкти виготовлено проєктно-кошторисну документацію та отримано позитивні експертні звіти, вже розпочато відповідні будівельні роботи", - сказав представник ОВА.

За його словами, спочатку, згідно з проєктною документацією, передбачалось на ці об’єкти витратити 2,9 млрд грн. Однак після проведення експертизи вартість виконання робіт була зменшена на 300 млн та на сьогодні складає 2,6 млрд гривень. Чиновник сказав, що не може деталізувати інформацію, бо вона має обмежений доступ.

За словами речниці Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, оборонний проєкт був розпочатий через повномасштабне вторгнення рф в Україну. Вона додала, що фортифікаційні споруди облаштовуються з урахуванням особливостей тактики ведення бойових дій в певній місцевості або за певних географічних умов.

Олеся Ланцман