Одеська мерія опублікувала інформацію про відрядження Труханова до Відня заднім числом

30 серпня 2024 р. 10:13

Одеська мерія опублікувала інформацію про відрядження Труханова до Відня заднім числом

Фото: ЦПР

Міський голова Одеси Геннадій Труханов з 26 по 29 серпня перебував у відрядженні в столиці Австрії Відні. Міськрада повідомила про це лише 26 серпня, однак документ датується 23 серпня.

Про це стало відомо з розпорядження про відрядження, яке з'явилося на офіційному сайті міста.

Скрин з сайту Одеської міськради
 

У Відні мер мав провести переговори з представниками муніципалітету та взяти участь у заходах щодо організації та проведення конференції про "Дні дружби" між двома містами. Разом з Трухановим у відрядження поїхали директор департаменту культури Іван Ліптуга та заступника начальника служби інформаційної безпеки департаменту інформації Микола Покровський. До Відня посадовці поїхали на службовому автомобілі Toyota Camry.

Також у  розпорядженні зазначено, що відрядження Труханова та Покровського здійснюється без використання бюджетних коштів, а поїздку Ліптуги відшкодують коштом департаменту культури.

Перед тим міський голова Одеси Геннадій Труханов був у відрядженні в Берліні у червні де брав участь в міжнародній конференції з питань відновлення України. Саме тоді мало відбутись чергове засідання ВАКС щодо обвинувачення мера у розтраті 92 мільйонів гривень під час придбання будівлі колишнього заводу "Краян". Через відрядження засідання провели у режимі відеоконференції.

У січні Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд по суті справі про придбання адміністративної будівлі колишнього заводу "Краян", головним обвинуваченим у якій є Одеський міський голова Геннадій Труханов.

Одеський міський голова та інші особи обвинувачуються у заволодінні коштами бюджету у сумі понад 92 мільйонів гривень внаслідок реалізації схеми придбання у комунальну власність приміщення адміністративного корпусу колишнього заводу "Краян" за вдвічі завищеною ціною.

Окрім міського голови Одеси Геннадія Труханова у цій справі фігурують: його заступник Павло Вугельман, ексголова постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради Василь Шкрябай, ексдиректор департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексій Спектор та його ексзаступник Володимир Радіонов.

У січні 2020 року детективи НАБУ повідомили про підозру у справі "Краяну" ще чотирьом громадянам, які, за версією слідства, є пособниками та організаторами. Новими підозрюваними виявилися колишній депутат Кілійської районної ради Анатолій Коломієць, депутат Одеської обласної ради Олег Бабенко та колишній народний депутат Олександр Дубовий, а також колишня помічниця міського голови Одеси в часи, коли він був народним депутатом, Альона Попова

Олеся Ланцман