Стрілянина працівника військкомату під час вручення повістки: поліція Одещини відкрила справу

19 червня 2023 р. 11:13

Стрілянина працівника військкомату під час вручення повістки: поліція Одещини відкрила справу

Фотоколаж: Інтент

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження через інцидент в Рені Одеської області, де представник військкомату почав стріляти у гору.

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області. 

За даними правоохоронців, між двома представниками ТЦК та місцевим громадянином під час вручення повістки виник конфлікт. Працівник військкомату почав стріляти у гору зі стартового пістолета.

Очевидці події відразу зателефонували на спецлінію "102". 

Також відеозапис події оприлюднили в соціальних мережах.

Правоохоронці встановили усіх учасників інциденту з якими нині проводять слідчі дії та вилучили зброю, набої, стріляну гільзу, які надалі скерують на експертне дослідження.

Слідчі Білгород-Дністровської прокуратури у сфері оборони Південного регіону внесли до ЄРДР відомості за ч. 4. ст. 296 ККУ (хуліганство). Її санкція тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Одеський обласний ТЦК заявив, що під час конфлікту, "з метою зупинки групового тиску на військовослужбовців, один з них здійснив постріл в повітря зі стартового пістолету в громадському місці".

Раніше ДБР відкрило провадження щодо фактів зловживань начальником Одеського військкомату під час призову військовозобов’язаних.

Зазначимо, що скандали з мобілізацією на Одещині не вщухають.