Посадовець Верховного Суду України пропонував віддати рф Одеську та Херсонську області, — СБУ

06 лютого 2024 р. 16:36

Посадовець Верховного Суду України пропонував віддати рф Одеську та Херсонську області, — СБУ

Фото: СБУ

Очільника структурного підрозділу Верховного Суду України звинуватили в підтримці рф.

Як повідомили в Службі безпеки України, є записи розмов, в яких фігурант заперечує суверенітет України й пропонує віддати окупантам південні регіони, у тому числі Одеську та Херсонську області.


Фото: СБУ

"Також у спілкуванні зі своїм підлеглим чиновник героїзував найманців російської приватної військової компанії Вагнер та підтримував їхню участь у війні. Крім того, посадовець судового органу пропонував розпочати новий наступ на Україну з північного напрямку для захоплення Львова та сусідніх регіонів", - зазначили в СБУ.


Фото: СБУ

Під час обшуків за місцем проживання в посадовця виявлено:

  • майже 300 необлікованих набоїв до стрілецької зброї;
  • спеціальний технічний засіб незаконного стеження;
  • прокремлівську літературу.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою).

Чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В Слідство.Інфо уточнюють, що йдеться про Анташкевича Ігоря Леонідовича, який відповідав за мобілізаційну роботу у Верховному Суді.

У Верховному Суді журналістам на це сказали, що Анташкевич не є їхнім співробітником, він юридично підпорядковувався іншій установі: "Він не був введений до штату Верховного Суду, це співробітник Верховного Суду України. Це дві різні юридичні особи. Він не працював у Верховному Суді, але з цього приводу ми публікуватимемо заяву, у якій будуть надані відповідні коментарі. Наскільки відомо, то він не працює. Коли переводили співробітників апарату Верховного Суду України, його не перевели до штату Верховного Суду".

Раніше Комітет з питань антикорупційної політики визнав новий законопроєкт про мобілізацію таким, що містить корупційні ризики.