Ревізори зафіксували на Одещині фінансові порушення на 30 мільйонів

04 квітня 2024 р. 13:53

Ревізори зафіксували на Одещині фінансові порушення на 30 мільйонів

Фото: golos.com.ua

Державні аудитори під час ревізії виявили фінансові порушення в галузі освіти, культури, молоді та спорту в Одеській області, які призвели до втрат на загальну суму понад 30 мільйонів гривень. 

Про це повідомляє пресслужба Південного офісу Держаудитслужби.

Читайте також: Топ-10 безглуздих тендерів Одещини: кущі, годинники та реклама

Аудитори повідомили, що протягом 2023 року провели планові перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності у трьох управліннях та у двох відділах освіти, культури, молоді та спорту сільських та селищних рад Одещини. Зазначається, що більша частина втрачених коштів становлять необґрунтовані витрати, які склали понад 13 мільйонів гривень.

Так, одне з управлінь використало кошти загального фонду для закупівлі харчових продуктів для дітей дошкільних закладів, оплати заробітної плати та комунальних послуг, що призвело до недоїмки більш ніж на 400 тисяч гривень. "Ці витрати не були передбачені, оскільки вартість харчування дітей має бути відшкодована батьками", - зазначається в повідомленні.

У двох управліннях аудитори виявили підрядні організації, які завищували вартість та обсяги робіт з капітальних та поточних ремонтів будівель та систем водовідведення.

Також в одному з управлінь державними аудиторами не виявлено належного документального підтвердження щодо коливання цін у бік збільшення. Було збільшено ціни на закупівлі: кам'яного вугілля, хлібобулочних виробів, м'яса та паливно-мастильних матеріалів.

На 22 посадових осіб в управліннях, що перевірялися, склали протоколи про адміністративні правопорушення. Наразі усі матеріали ревізій передані до поліції та  прокуратури.

Раніше в  Одесі за підозрою у корупції затримали інспекторів Держпродспоживслужби.

Ірина Глухова