"Святкові" премії: які доплати отримують голови громад Одещини

08 березня 2024 р. 11:16

"Святкові" премії: які доплати отримують голови громад Одещини

Фото: Українські новини

Голови 60 територіальних громад Одеської області отримали у 2023 році загалом 1,8 млн грн премій до державних та професійних свят. У більшості посадовців, які отримали такі виплати, вони не перевищували 50 тисяч. Однак кілька очільників громад отримали торік "святкових" надбавок на 100-400 тисяч гривень. 

Про це повідомляє Nikcenter з посиланням на відповіді на запити. Зазначимо, що третина з усіх 90 громад регіону не відповіли на листи журналістів.

Протягом 2023 року голова Доброславської селищної громади отримала вісім одноразових премій до свят та ювілейних дат. Так, Людмилі Прокопечко нарахували лише "святкових" виплат на 432 тисячі гривень. Крім цього, посадовиця отримувала 30 тис. грн щомісячної премії.

Селищний голова Таїрового Тимур Хасаєв п’ять разів отримував такі доплати по 64 тис. грн кожна. Сукупно "святкова" винагорода голови ОТГ склала 320 тисяч на додачу до щомісячної премії, яка в середньому складала 35 тис. грн.

Виплат до свят на 173 тисячі нарахували Куяльницькому сільському голові. Крім цих виплат та щомісячних премій (в середньому 18 тис. грн) Сергій Паламарчук отримав квартальних та річних премій на 140 тисяч.

Голова Визирської громади Валерій Стоілакі та очільниця Красносільської ОТГ Марина Архірій отримали по 168 та 162 тис. грн святкових премій відповідно. Їхні щомісячні преміальні виплати торік складали 18 та 22 тисячі.

А селищний голова Великодолинського Микола Лук’янчук, щомісяця отримуючи в середньому 20-22 тисячі премії, в грудні здобув відразу 120 тис. грн преміальних. Ймовірно, це доплата напередодні зимових свят та за результатами роботи протягом року.

Зазначимо, що на святкові виплати головам 37 громад Миколаївської області, про чиї зарплати протягом 2023 року Nikcenter отримав дані, витратили близько 700 тис. грн. Ще понад 1,8 млн  грн з бюджету нарахували посадовцям у якості соціальної допомоги.

При цьому дружина голови Первомайської громади, який отримав найбільшу допомогу на вирішення побутових питань, придбала сільськогосподарських земель на 3,6 млн грн.

Читайте також: Нардепи Одещини задекларували чверть мільярда гривень

Ната Чернецька