Все по 2,5 млн: в Одесі однаково оцінили відновлення постраждалих від обстрілів будинків

25 вересня 2023 р. 17:23

Все по 2,5 млн: в Одесі однаково оцінили відновлення постраждалих від обстрілів будинків

Фото: ОК Південь

В Одесі на відновлення пошкоджень спільного майна багатоквартирних будинків, що постраждали внаслідок російської агресії, виділили першу суму. Щоправда, йдеться про чотири будівлі.

Це питання обговорювали на комісії з питань бюджетної політики Одеської міськради, повідомляє Центр публічних розслідувань.

Читайте також: Годувати пацієнтів шести одеських медзакладів довірили фірмі, де працювали посадовці

Всього на напрямок виділено 20 млн грн, проте фактично допомогу отримають, скоріш за все в цьому році, лише чотири будинки.

Як пояснила директорка департаменту міського господарства Наталія Мостовських, тільки на чотири об’єкти є висновки про технічний стан. Це:

  • пров. Скальковського, 8;
  • вул. Висоцького, 10;
  • вул. Канатна, 1а;
  • Військовий спуск, 18. 

Цікаво, що у всіх чотирьох випадках сума робіт однакова – по 2,5 млн грн. Це визвало подив депутатів. На питання голови бюджетної комісії Олексія Потапського, як так може бути, що усюди однакові суми, чиновниця відповіла наступне: "Такі суми надали спеціалісти, що виготовляли технічний звіт", - зазначила вона.

Читайте також: Одеська обласна рада у 2023 році витратить 40 мільйонів на зарплатню та 11 мільйонів на премії

Депутат Олег Звягін підняв питання, що "прильоти" в Одесі продовжуються, адже тільки цієї ночі постраждала низка будинків в районі Морського вокзалу. Однак для цього доведеться збирати позачергову сесію.

А ось поточний ремонт доведеться проводити самостійно. Як зауважив Звягін, єВідновлення не працює з юридичними особами, а на поточний ремонт експертний висновок не надають.

Олеся Калайтович