В одеській міськраді можуть відмовитись від скандального ремонту Київського райсуду

24 листопада 2023 р. 22:16

В одеській міськраді можуть відмовитись від скандального ремонту Київського райсуду

Фото: Київський райсуд Одеси/Facebook

12 мільйонів гривень, виділених на першочергові ремонтні роботи будівлі Київського районного суду Одеси, може бути знято з бюджетних витрат, якщо за це проголосують на сесії.

Відповідне рішення було ухвалено сьогодні, 24 листопада, бюджетною комісією Одеської міської ради, повідомляє Центр публічних розслідувань.

Йдеться про скандальне рішення, яке викликало серію мітингів під назвою "Кава на Думській", що розпочалися з одиничного пікету волонтера, голови благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерини Ножевникової. Нагадаємо, що рішення мерії профінансувати ремонт будівлі Київського районного суду на суму в 106 мільйонів гривень викликало жваву протидію громадськості. Тим більше, що у 2019 році на ці потреби вже витратили понад 33 мільйони гривень.

Читайте також: Одеські волонтери вимагають від президента розібратися із закупівлями.

У певний момент мерія дала задню, і в бюджетних таблицях залишилося лише 12 мільйонів, нібито на першочергові роботи. Однак на дворі практично грудень, і зрозуміло, що цього року ніхто нічого зробити не встигне, тому який сенс у виділенні цієї суми незрозуміло. Очевидно, що в міськраді, нарешті дійшли усвідомлення того, що наполягати далі немає сенсу, і вирішили прибрати статтю витрат.


В Одеській ОВА провели засідання робочої групи "Прозорість та підзвітність" разом із представниками органів місцевого самоврядування, силовим блоком та громадськістю. Фото: Одеська ОВА

Зазначимо, що зараз голова Одеської ОВА Олег Кіпер почав критикувати спірні у воєнний час асигнування на ремонти. Сьогодні створена ним комісія розкритикувала плани продажу бази відпочинку в Сергіївці, що належить колишньому нардепу Ігорю Маркову, якого звинувачують у державній зраді, пропаганді війни, виправдовуванні та визнанні правомірною збройної агресії рф проти України. Керівникам Білгород-Дністровської громади прямо натякнули на сприяння зрадникам України та погрожували кримінальними переслідуваннями. У мерії цей сигнал зрозуміли правильно і вирішили забрати статтю про фінансування Київського районного суду з порядку денного.


Засідання бюджетної комісії Одеської міської ради. Фото: О. Потапський

Ми, звичайно, не виключаємо, що мер Геннадій Труханов саботує рішення комісії та спробує завалити голосування з питання на сесії, однак піднята вгору рука депутата від "Довіряй ділам" Дмитра Танцюри, швидше за все, говорить про те, що "ДД" голосуватимуть "за", і питання скандального фінансування ремонту суду залишиться у минулому. 

Читайте також: Одеська міськрада не публікує повну інформацію, яку обговорюють на комісіях

Олеся Калайтович