Затримали віцемера на Одещині: підозрюють у махінаціях із землею

13 травня 2024 р. 20:21

Затримали віцемера на Одещині: підозрюють у махінаціях із землею

Фото: Одеська прокуратура

 Заступнику мера Білгорода-Дністровського, його дружині - директорці приватного землевпорядного підприємства, посадовцю Мологівської сільради Білгород-Дністровського району та колишньому депутату цієї ради повідомили про підозру за ч. 4 ст. 190 (придбання права на майно, шляхом обману (шахрайство), вчинене організованою групою, ч. 2 ст. 209 (легалізація, відмивання майна, одержаного злочинним шляхом), ч. 3 ст. 28 ч. 3, 4 ст. 358 (підробка документів та їх використання, вчинене організованою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Про це повідомила Одеська облпрокуратура.

За даними слідства, директорка приватного землевпорядного підприємства розробила схему із заволодіння землями комунальної власності на узбережжі Дністровського лиману під виглядом їх безоплатної приватизації.

"До свого бізнес-плану жінка залучила свого чоловіка – заступника голови міськради одного з міст обласного значення Одещини, посадовця Мологівської сільради Білгород-Дністровського району та колишнього депутата цієї ради. Схема полягала у використанні завідомо недостовірних документів про нібито наявність на ділянці будівлі, що дає формальне право для її приватизації підконтрольним особам, з подальшою видачею рішення сільради про передачу землі у власність. У такий спосіб підозрювані заволоділи семи земельними ділянками площею понад 1,5 га на узбережжі Дністровського лиману, з яких дві ділянки організаторка встигла продати", - зазначили у прокуратурі.

Директорці обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 4,3 млн грн, а її чоловіку – тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 4 млн гривень.

За інформацією ЗМІ, йдеться про заступника Білгород-Дністровського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Андрія Криштопова

24 січня під час засідання антикорупційної групи "Прозорість та підзвітність" в Одеській ОВА правоохоронці та СБУ повідомили про підозру керівнику Мологівської сільради Олегу Німачуку. В Нацполіції стверджують, що посадовець заволодів земельною ділянкою на узбережжі Дністровського лиману.

Нагадаємо, очільник Білгорода-Дністровського Віталій Граждан у 2022 році заробив понад мільйон й продав гараж.

Ната Чернецька