Одеська митниця "загубила" в порту майно білоруської компанії на 60 млн доларів, — ДБР

19 січня 2024 р. 18:36

Одеська митниця "загубила" в порту майно білоруської компанії на 60 млн доларів, — ДБР

Фото: ДБР

На Одещині під час досудового розслідування на території морського порту виявили 26 тисяч тонн металевої продукції білоруської компанії.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.


Фото: ДБР

Зокрема, у зоні митного контролю Одеської митниці виявили арматуру, труби та сталеві заготівлі, власником яких є компанія з республіки білорусь.


Фото: ДБР

"Майно країни-агресора могло вже майже два роки служити нашій армії, якби митниця не "загубила" його супереч вимогам Закону "Про вилучення майна у період воєнного стану". Орієнтовна вартість товару становить понад 61 млн доларів", - зазначили в ДБР.


Фото: ДБР

Наразі майно, а це 412 вагонів з металевою продукцією, вилучено та передано на потреби військовослужбовців Збройних Сил України.

Раніше на Миколаївщині прокуратура передала в управління АРМА майно, яке належить підсанкційному російському олігарху. Йдеться про морозильний риболовецький траулер "Бухта Соколовская". Судно не введено в експлуатацію, оскільки перебуває на стадії незавершеного будівництва на території одного із миколаївських суднобудівних заводів. Для обходу санкцій власник судна оформив його на одне з публічних акціонерних товариств з приморського краю рф.

Завдяки науковцям Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова встановлено ступінь готовності, технічний стан та вартість недобудованого траулера, яка склала майже 1 млрд грн. Їх обласна прокуратура залучала як спеціалістів у рамках розслідування кримінального провадження.

Читайте також: Аналітики виявили російський слід у цінних паперах України.