В Одесі нарешті відмовилися від ідеї виділення 106 мільйонів на ремонт Київського райсуду

08 березня 2024 р. 09:06

В Одесі нарешті відмовилися від ідеї виділення 106 мільйонів на ремонт Київського райсуду

Фото: Facebook

Управління капбудівництва Одеської міськради уклало угоду про розірвання договору за згодою сторін із ПрАТ "Ремонтно-будівельна дільниця "Одесголовпостач" на реконструкцію будівлі Київського райсуду 23 лютого.

Про це повідомляє Prozorro.

Зазначимо, що 21 лютого під час сесії міської ради начальник управління Борис Панов повідомив, що проводить перемовини із підрядником щодо розірвання угоди.

Але за словами депутата Одеської міської ради Петра Обухова, 7 грудня 2023 року управління та підрядник підписали додаткову угоду про виділення грошей на ремонт у 2024 році. Депутат наголосив, що це сталося вже після того, як депутати вирішили на сесії 29 листопада, що грошей не виділятимуть.

"Ми дійсно підписали угоду про виділення грошей у 2025 році, але враховуючи зауваження депутатів та прокуратури, ми ведемо перемовини про розірвання угоди за згодою сторін", - зазначив тоді Панов. 

20 лютого "Наші гроші" повідомили, що отримали у своє розпорядження кошторис ремонту Київського райсуду. Він не був оприлюднений у "Прозорро", відтак "Центр протидії корупції" направив запит на його розкриття. Замовник у відповідь надіслав відомість ресурсів витрат підрядника. У ній були завищені ціни будматеріалів.

Наприклад, найвагомішу арматурну сталь періодичного профілю класу А-ІІІ діаметром 16-18 мм врахували по 59 400 грн/т, що в півтора раза дорожче ринку. Трохи раніше, у серпні 2023 року Білгород-Дністровський прикордонний загін замовив реконструкцію будівель у селі Маяки з такою сталлю по 35 570 грн/т. На сайті Метінвест-СМЦ така арматура під новим маркуванням А400/A500 коштує 33 475 грн/т. Також компанія Iron World пропонує таку арматуру по 28 450 грн/т, а компанія Сталь Союз – по 28 500 грн/т, що удвічі дешевше. Ціни бетонів і труб також були вище ринку. Імовірна переплата могла скласти 5,78 млн грн.

Нагадаємо, що Одеська міська рада ухвалила виділення 106 мільйонів на ремонт Київського райсуду 25 серпня 2023 року. Після цього керівниця благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова анонсувала пікет на Думській. Тоді самотній пікет перетворився на масовий мітинг через бажання одеситів підтримати волонтерку. Після рішення міської ради не виділяти гроші, Ножевнікова перестала брати участь у пікетах, але акції проти тендерів, які містяни вважають не своєчасними під час війни, не припинилися.

Читайте також: Топ-10 безглуздих тендерів Одещини: кущі, годинники та реклама

Ната Чернецька